top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafımelispitelon

Kahkaha Yogası ile Hayatındaki Sınırlarını Keşfet

Güncelleme tarihi: 2 Şub 2021


Kahkaha yogasını kaçınız duydu veya deneyimledi?


Adında "kahkaha" olduğu için çoğu kişiye eğlence gibi görünebilir ancak Kahkaha Yogası son dönemlerde en çok tercih edilen bir egzersiz programıdır.

Nedensiz gülünebilen eşsiz bir tekniktir.


Peki deli miyiz? Neden nedensiz gülelim ki? Dediğinizi duyar gibiyim.


İşte tam da burada kahkaha yogası ve koçluk ilişkisi başlıyor.


İlgilinizi çekebilir - Kahkaha Yogası Nedir?


Çocukken sınırlarımız yoktu

2 yaşındaki bir çocuğu gözlemlediğimiz zaman mimiklere, seslere, ya da oyun oynarken bizim şimdiki mantığımıza göre anlamsız olan şeylere kahkahalarca gülebildiklerini görmüşüzdür.

Çocuklar günde 300 – 400 kez kahkaha atabilirlerken biz yetişkinler günde sadece 10 ya da 15 kez gülüyoruz ve gülmenin sağlığa olan faydalarından yararlanmayı şansa bırakmış oluyoruz.


Ne oldu bize? Küçükken biz de günde 300 400 kez kahkaha atabilen çocuklardık. Zamanla unuttuk. “Çok gülme ağlarsın”, “sesli gülme ayıptır”, yaşam kaygıları, iş stresi, başarı telaşı, trafik, aile derken biz kendimizle aramıza maalesef farkında bile olmadan bir sınır koyduk.


Sadece kahkaha atarken değil, hayatımızın birçok alanında belirli bir sınırda yaşamaya başladık. Gerçek benliğimizi, özümüzü unuttuk. O kahkahalarımızı atamaz hale geldik. Bir komedi filmi veya tiyatrosu olacak, biri espri yapacak o zaman ancak gülebiliyoruz. Onun dışında zihnimiz her an devrede.

Her attığımız adımımızı zihnimizde tartıyoruz. Çok istediğimiz bir şey olsa bile, zihnimizle iş birliği halindeyiz.


Kahkaha Yogası özgürlüktür

Belki de hayatımızdaki seçimlerimizde de böyleyiz. Dikkatlice bakarsanız hayatınıza işinizde, ailenizde, arkadaşlık ilişkilerinizde hep bir sınırdan hareket ediyor olabilirsiniz.

Bu da sizin aslında var olan ve fark etmediğiniz yüksek potansiyelinizi kullanmanızı durduruyor.


Tüm o sınırlarınızdan özgürleşseniz, iyi görünme çabanızı bırakıp hayatı özgürce yaşasanız sizce hayatınızda neler mümkün olurdu?

Neleri yapmak isterdiniz?

Hangi vazgeçtiğiniz hayalinizi gerçekleştirmek isterdiniz?


Hayaliniz bir ev, araba, yazlık, yurtdışında yaşamak veya aklınızdaki her ne ise her şey olabilir. Biz kahkaha yogasında bunları size vermiyoruz ancak sizin sınırlarınızı zorlamanızı, kendi sınırlarınızı zorladığınızda neleri başarabileceğinizi fark etmenizi, 45 dakikalık bir seansta zihinden çıkıp, iyi görünme çabanızı bırakıp kendiniz ve hayatınız için size mutluluk vaat ediyoruz.


O sınırları bir kere zorlayıp çıkmanız sizin hayatınızdaki diğer alanlarınızda da aynı özgürlüğü tanıyacaktır. İşte o zaman kendi hayalini kurduğunuz, kendi yarattığınız hayatınızı mutlu bir şekilde yaşayabilirsiniz.


Kahkaha yogası bunun için harika bir araç. Ayrıca bunun yanında bağışıklığınızı güçlendiren, sizi anda tutan, gençleştiren, mutluluk hormonu salgılamanıza olanak tanıyan, içinizdeki çocuğu yeniden canlandıran, diyafram kasınızı çalıştırarak doğru nefes almayı öğrenerek daha fazla oksijen almanızı sağlayan, sizi gün boyu zinde tutan bir egzersiz programıdır.


Egzersiz programı olduğu için de kahkaha atmayı yeniden öğrenebilirsiniz.


Egzersizlerimiz hayali ve çocuksu oyunlarla gerçekleşiyor. İçimizdeki çocuğu yeniden canlandırıyoruz. Fabrika ayarlarımıza geri dönüyoruz. Biz insanların fabrika ayarlarında doğarken var olan özelliğimiz doğru nefes almak ve gülmek.


Size söz veriyorum; kendinize izin verdiğinizde, hayatınızda nelerin mümkün olduğunu fark edebileceksiniz.


Sizde Melis Pitelon ile Kahkaha Yogası Lideri Olmak isterseniz eğitim tarihlerini inceleyebilirsiniz.

42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page